Consells per afrontar la vostra primera cursa*

Si ja sou veterans/es en aquest món del còrrer, o running, o con li vulgueu dir, potser no caldrà que feu gaire cas a aquesta entrada, o si... però si afronteu per primera vegada una cursa, potser trobareu alguns consells que us poden servir.

Alguns consells, per obvis i repetitius, se solen oblidar o se'ls acaba fent poc cas, però volem deixar constància d'aquells que potser més us ajudaran en els vostres entrenaments i sobretot en una cursa. L'ordre no importa, el que a uns afecta moltíssim, a altres els passa desapercebut.

1.- No estrenar res el dia de la cursa
Aquest és probablement el clàssic dels clàssics dels consells pre-competició però no per això hem de oblidar-ho. No ens n'adonem, però coses com el dorsal i/o el xip, són estrenes forçosos que cal fer el dia de la carrera, així que convé col·locar tot a casa (si el tenim disponible) amb tranquil·litat i temps de sobres.

2.- Allunyeu el dorsal dels vostres mugrons!
El dorsal és d'un material més dur i gruixut que la nostra samarreta, perquè aguanti possibles pluges, la nostra suor i altres sense desprendre la tinta ni trencar-se. Si el col·loquem a l'altura del pit, és possible que acabem amb els mugrons destrossats per les rascades, ja que el dorsal farà que la samarreta sigui més rígida i tendeixi a quedar estàtica mentre el nostre cos es balanceja al ritme natural del nostre pas i aquí es produeix la rascada. Us recomanem que alineeu la part superior del dorsal amb la part inferior del pit, o bé que utilitzeu una cinta o goma per enganxar el dorsal, que podeu portar a l'alçada de la cintura. Això sí, el dorsal sempre ha d'esta ben visible.

3.- La càrrega d'hidrats...
...en els dies previs a una cursa de llarga distància ( mitja marató en endavant) és important, però si mai l'has fet, no hauries de començar a provar-la en una carrera i tot i així, tampoc cal aprofitar-la per posar-se cec a menjar pizzes.

4.- Presta atenció als cordons
Haver de parar per lligar-te les sabatilles en plena carrera per un descuit, a part de ser una llauna, et pot provocar seriosos marejos en aturar de cop, ajupir per fer-te el nus i aixecar ràpidament. Desfes-te el nus després de l'escalfament i torna a lligar-te les sabatilles, ja que en entrar en calor al peu s'omple de sang i té una mida més semblant al que tindrà durant la carrera. Si se't deixa anar durant la carrera, pren-t'ho amb calma i lliga't els dos. Anar amb un més estret que un altre és molt desagradable, sobretot si és una cursa de llarga distància i amb l'escalfament de la cursa, tendiràs a estrènyer de més .

5.- No facis res que no sols fer en dies normals d'entrenament
Si no sols escalfar molt, no ho facis tampoc el dia de la cursa. Si entrenes sempre de nit, aprofita els caps de setmana o dies lliures per entrenar en horari de matí, que és quan se celebren el 90% de les competicions. Si entrenes de menys a més, no facis la cursa al revés.

6.- Esmorza i fes-ho d'hora
No hauries d'afrontar una cursa dura en dejú i tampoc l'hauries de fer enmig d'una digestió. Si no estàs acostumat a esmorzar, entres en conflicte amb la norma anterior, així que en aquest cas no et queda més remei que acostumar-te , a poc a poc.

7.- Sempre apareixen sensacions noves
Encara que facis el mateix de sempre, de la mateixa manera de sempre, amb la motivació del dorsal lloc i buscant el teu objectiu, sempre apareixen sensacions noves. La suor, la respiració, tot canvia en una cursa respecte a un entrenament. Saber-ho per endavant t'ajuda a suportar-ho en la cursa.

BONA CURSA DIABLES!!!


*per Aarón Sánchez, extret del web www.hablandodecorrer.com