La teva primera duatló?

Un grup de persones que s'han inscrit per primera vegada a la Duatló de Muntanya ens han demanat que fem un post aconsellant als més "novatos" algunes qüestions perquè tinguin en compte en aquest primer contacte amb una prova com la duatló de muntanya.

Així, us passem un seguit de "consells" per si és el vostre primer duatló o bé per si hi ha algun d'ells que no havíeu tingut en compte fins ara:

1 ) Proveu la bicicleta que fareu servir en dia de la competició amb anterioritat, i recordeu que és molt aconsellable que la bici sigui de la vostra talla. Si cal, modifiqueu tots els elements que siguin necessaris a aquest efecte: alçada del seient, longitud de la potència del manillar, pressió i pràctica dels pedals automàtics o cales, etc.

2) El dia de la prova, i en situar la teva bicicleta a la zona de boxes (la trobareu ben senyalitzada i tancada al Pàrquing del Vapor), procureu tenir algun element proper que us permeti identificar-la de seguida, un fanal o cartell propers, una taca a terra o una línia de pintura de l'asfalt, una tapadora a l'asfalt, una altra bicicleta propera pintada amb un color cridaner, etc. Heu de cercar elements de referència que et facin trobar amb més facilitat la teva màquina, sabent que no podeu utilitzar marques o senyals específiques.

3) Recordeu-vos de deixar la bicicleta amb una marxa fàcil a boxes quan la situeu al vostre espai (dorsal) a la barra de suport de bicicletes. Així, us serà molt més fàcil donar les primeres pedalades del segment ciclista. I ull!!! perquè no se us surti la cadena en donar la primera pedalada, rodeu uns metres abans de deixar la bicicleta a boxes perquè quan vagis a col·locar-la en aquesta zona, ho feu amb el desenvolupament de sortida que vulgueu utilitzar bé fixat .

4) No comenceu molt de pressa en el segment ciclista, i si us podeu acoblar a amb algun grup, millor que millor...

5) Si rodeu en grup i no esteu acostumats a fer-ho, situeu-vos en l'última posició del grup i, si avanceu, feu-ho pel costat esquerre. Eviteu en la mesura del possible veure-us situats al centre del "paquet".

6 ) En els últims metres del segment ciclista intenteu arribar entre els primers del grup. Així no us veureu obstaculitzat als passadissos de la zona de boxes a l'hora de deixar la bici.

7 ) En el primer tram de running, i encara que veieu que correu més que els primers classificats, no us exprimiu al màxim. Penseu que encara us queda un bon tram de bici i la segona cursa a peu.

8) Als boxes, deixeu el casc sobre el seient de la bicicleta, o sobre el manillar, així no us l'oblidareu. Sense ell, ni has ni pots competir.

9 ) Als boxes, cal que deixeu ben endreçats els elements del segment ciclista que ja no feu servir en l'última cursa a peu (casc, sabatilles ciclistes , etc.). Recordeu que darrere hi ha més competidors que han de trobar la seva zona de box mínimament ordenada i sense elements d'altres duatletes .

10 ) Gaudiu de la vostra duatló, abans de res. Ara que esteu donant els teus primers passos en duatló, el millor que podeu fer és gaudir del nou esport que esteu descobrint.

Si teniu més consells, trucs, experiències, ... no dubteu en fer-nos-les arribar!